İran, dünya aşı sıralamasında ABD’yi geçti

  • 12 Ocak 2022
  • 213 kez görüntülendi.
İran, dünya aşı sıralamasında ABD’yi geçti

Johns Hopkins Üniversitesi’nin aşı oranlarına göre dünya ülkeleri sıralamasına ilişkin son verileri, Amerika Birleşik Devletleri’nin dünyada 59. sıraya düştüğünü ve İran’dan bir adım daha aşağıda olduğunu gösteriyor.

Amerikan web sitesi Gizmodo’ya göre, Amerika Birleşik Devletleri Kasım 2021’de 55. sırada ve Eylül’de 40. ve Temmuz’da 18. sırada yer aldı.

Habere göre, İran yaklaşık %64 ile ABD ve Türkiye gibi ülkelerden daha önde yer alıyor.

2021’deki küresel aşı operasyonunun başlarında, daha küçük ve daha zengin ülkeler küresel sıralamaların başındaydı. Ancak nüfus fazlalığı artık önemli değil ve birçok düşük gelirli ülke, nüfusunun yalnızca yüzde 63’ünü aşılamış olan Amerika Birleşik Devletleri’nden çok daha iyi durumda bulunuyor.

Dünyanın çoğu bölgesi şu anda omicron adı verilen yeni bir Corona türü ile boğuşurken, Amerika Birleşik Devletleri özellikle insanların büyük bir yüzdesinin aşılanmamış olmasından etkilenmiştir.

ABD’de Sağlık ve İnsan Hizmetleri (HHS) verilerine göre, Kovid-19’dan hastaneye kaldırılan hasta sayısının en yüksek seviyeye ulaştığı belirtildi.

HHS, salı günü 145 bin 900’dan fazla kişinin Kovid-19 teşhisiyle hastaneye yatışının gerçekleştiğini, bu rakamın Ocak 2021’de görülen rakamları aştığı, iki hafta öncesinin ise iki katının üzerine çıktığını bildirdi.

Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatışların en son 14 Ocak 2021’de 142 bin 246’ya yükseldiği tespiti paylaşıldı.

Kovid-19’un Omicron varyantı nedeniyle hızla artan vakaların, hastanelerde personel sorunlarının yaşanmasına yol açtığı kaydedildi.

Öte yandan, California, Arizona ve Rhode Island’daki bazı hastaneler personel sıkıntısı nedeniyle testi pozitif çıkan ancak belirti göstermeyen Kovid-19’lu hastane çalışanlarının işine devam edebileceğini duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.