İran, dünyanın Afganistan ile ekonomik işbirliğine vurgu yaptı

  • 16 Mart 2016
  • 723 kez görüntülendi.
İran, dünyanın Afganistan ile ekonomik işbirliğine vurgu yaptı
İran’ın BM Daimi Temsilcisi, dünya ülkelerinin barış, istikrar ve güvenliğin tesisi için Afganistan ile ekonomik işbirliği yapması gerektiğine vurgu yaptı.

İRNA’nın habrine göre, İran İslam Cumhuriyeti’nin BM Daimi Temsilcisi Gulamali Hoşru dün BM Güvenlik Konseyinde Afganistan konulu bir toplantıda yaptığı konuşmada, İran İslam Cumhuriyeti’nin her daim Afganistan’da barış, güvenlik ve ekonomik kalkınması desteklediğini ifade etti.

Hoşru, İran İslam Cumhuriyeti’nin Afganistan hükümetinin Taliban ve son sıralarda IŞİD gibi terörist gruplarla mücadele ettiği dönemlerde büyük ekonomik sorunlarla karşı karşıya kaldığı bir sırada uluslararası toplumun bu ülkedeki ulusal birlik hükümetine gerek terörizmle mücadelede gerek sosyal ve ekonomik alanda gelişmesine destek vermesi gerektiğine inandığını belirtti.

İran’ın BM Daimi Temsilcisi, İran İslam Cumhuriyeti’nin Afganistan’da her türlü terör eylemlerini kınadığını hatırlatarak, bu gruplarla her türlü işbirliğinin terörizmle mücadeleye engel olarak gördüğünü vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.