İran: Dünyanın petrol ve gazını temin etmede önemli rol oynamaya hazırız

  • 15 Haziran 2022
  • 108 kez görüntülendi.
İran: Dünyanın petrol ve gazını temin etmede önemli rol oynamaya hazırız

İran Petrol Bakanı Cevad Ovci, ”İran dünyanın ihtiyaç duyduğu petrol ve gaz ile petrol türevlerini tedarik etmeye hazır.” dedi.

İran Petrol Bakanı Cevad Ovci, Türkmenistan  Petrol ve Gaz Bakan Yardımcısı Şahin Abdurrahman ile yaptığı görüşmenin oturum kulisinde şunları söyledi: “Dünyada artan benzin fiyatları alanındaki son gelişmeler göz önüne alındığında, İran dünyanın petrol, gaz ve petrol ürünlerinini temininde her türlü rol almaya hazırdır.”

İran Petrol Bakanı, “Petrol Bakanlığı, bölge ve ötesindeki ülkelerle etkileşim kurarak iyi önlemler aldı ve bunun açık bir örneği Latin Amerika ülkeleriyle yansımadır.” dedi.

Ovci, ayrıca İran’ın Venezuela, Nikaragua, Küba gibi Latin Amerika ülkeleriyle petrol, diğer petrol ürünleri ihracı, akaryakıt tedariki, rafinerilerinin kapasitesini kullanma, teknik ihracat konularında yapıcı ve olumlu etkileşimleri olduğunu söyledi.

İlk İran tankerinin Venezuela’ya teslim edilmesine de değinen Petrol Bakanı, “İran petrol gemisini  ilkini Venezuela’ya teslim ettik ve planlara göre dost ülke Venezuela’ya gelecekte iki gemi daha teslim edeceğiz.” dedi.

Petrol Bakanı ayrıca şunları vurguladı:”Son on ayda yaşananlar ve İran’ın bölge ve bölge ötesi ülkelerle yürüttüğü enerji diplomasisi, İran’a yönelik baskıcı yaptırımların etkisiz kaldığını ve petrol ve petrol üretimi ve ihracatında en ufak bir kesintiye yol açmadığını gösteriyor. İran’ın toplam petrol ve gaz rezervlerine sahip ilk ülke olması ile dünya halklarının bu enerji ihtiyacının büyük bir kısmını karşılama yeteneğine sahip olduğunu bilir.” /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.