İran dünyanın üç büyük petro kimya şirketi ile görüşmektedir

  • 02 Şubat 2017
  • 1.052 kez görüntülendi.
İran dünyanın üç büyük petro kimya şirketi ile görüşmektedir

İran Petrol Bakanı Yardımcısı, İran’ın dünyanın üç büyük petrol şirketi ile görüşmeleri başlattığını bildirdi.

Dün katıldığı basın toplantısında İran’ın söz konusu üç firma İngiltere’nin Shell, Fransa’nın Total ve almanya’nın Bassef petril şirketleri ile petrol sanayinin yenilenmesi yönünde gerekli görüşmeleri başlattığını bildiren İran Petrol Bakanı Yardımcısı Merziye Şahidani, şu ana kadar İran Milli petrol şirketi ile Fransız Total firması arasında bir prenisp anlaşmasının imzalandığını ve yakında yapılacak görüşmelerle bu anlaşmanın ayrıntılarının kesinleşeceğini bildirdi.

İran Petrol Bakan Yardımcısı Abbas Kazimi de dan, İran’ın eski rafinerilerinin restore edilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, eski rafinerilerin çok fazla fuel oil ürettiği için bu ürünün ekonomik fayda sağlamadığını dile getirdi.

Abadan rafinerisini geliştirme projesi hakkında İranlı yetkili, “Bu projenin ilk fazı bu ayda, İranlı ve Çinli yetkililer ve CNPCI şirketi başmüdürlerinin katılımıyla faaliyete geçecektir” şeklinde konuştu.

Geçenlerde İran Petrol Bakan Yardımcısı Abbas Kazımi, İran’ın güneybatısında bulunan Abadan rafinerisini geliştirme projesine Çinli Cina Shore şirketi tarafından finans açıldığını belirterek, anlaşmanın ilk etabının tutarının 1 milyar 300 milyon dolar olduğunu ifade etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.