İran elçiliğinden suçlamalara ret

  • 01 Aralık 2015
  • 945 kez görüntülendi.
İran elçiliğinden suçlamalara ret

İran İslam Cumhuriyetinin Nairobi’deki elçiliği, Kenya’da yakalanan kişilerin İran güvenlik ve istihbarat kurumları ile hiç bir ilgilerinin bulunmadığını bildirerek bu konuda yapılan ithamların tamamen asılsız olduğunu açıkladı.

İRİB’in haberine göre, dışişleri bakanlığı tarafından bu konuda yapılan açıklamaya göre İran’ın Nairobi elçiliği konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, İran İslam Cumhuriyetinin her zaman başta Kenya olmak üzere tüm Afrika ülkeleri ile ilişki konusunda büyük önem verdiğini ve bu doğrultuda terörizmle mücadele konusunda Kenya Cumhuriyeti ile her türlü işbirliğinde bulunmaya hazır olduğunu bildirdi.

Bu bildiride İran elçiliği ayrıca Kenya’da yakalanan kişilerin İran güvenlik ve istihbarat kurumları ile hiç bir ilgilerinin bulunmadığını ve bu konuda yapılan aceleci açıklamaların yapıcı olmadığını bildirerek, İran elçiliğinin bu olayın tüm boyutlarının tamamen aydınlatılması amacıyla Kenya ilgili kurumları ile yakın işbirliğinde bulunmaya hazır olduğunu belirtmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.