İran Enerji Bakanı: Dünyanın samimi işbirliğine ihtiyacı var

  • 26 Kasım 2016
  • 1.069 kez görüntülendi.
İran Enerji Bakanı: Dünyanın samimi işbirliğine ihtiyacı var

İran Enerji Bakanı, günümüzdeki sorunların çözümü için muhtelif ülkelerin daha fazla koordinasyon ve samimi işbirliğine ihtiyaç olduğunu belirtti.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre, İran Enerji Bakanı “Hemid Çit Çiyan” bugün Japonya’da “Uluslararası Enerji Şartı Anlaşması Forumu’nda yaptığı konuşmada, enerji alanında uluslararası işbirliğine vurgu yaptı.

Çit Çiyan, Uluslararası Enerji Antlaşması Forumu’na katılan ülkelerin politika ve stratejilerinden enerji erişiminin iyileştirilmesi, kaynak çeşitliliği, güvenlik ve yenilenebilir enerjilerden daha fazla yararlanılması olduğunu vurguladı.

Çit Çiyan ayrıca Uluslararası Enerji Şartı Genel Sekreteri Orban Rasnak ile yaptığı görüşmede, İran İslam Cumhuriyeti’nin karbon üretimini azaltma ve yenilenebilir enerji kullanımını arttırma konusunda çok ciddi olduğunu ifade etti.

Enerji Bakanı, İran’ın zengin enerji kaynağına sahip bir ülke olarak, dünyanın enerji ihtiyacının tedarikinde çok belirleyici rolü olduğunu ifade etti.

İran Enerji Bakanı dün, İran İslam Cumhuriyeti’nin Uluslararası Enerji Şartı’na gözlemci üye olması belgesine imza attı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.