İran Filistin milletine desteğini tekrarladı

  • 20 Eylül 2017
  • 1.138 kez görüntülendi.
İran Filistin milletine desteğini tekrarladı

İran dışişleri bakanının uluslararası ve hukuk işlerinden sorumlu yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, New York’ta Bağlantısızlar Hareketi’nin Filistin Komitesinin olağanüstü oturumunda yaptığı konuşmada, yeniden İran’ın Filistin ülküleri ve halkına desteğini tekrarladı.

Fars haber ajansına göre, Erakçi, dün yaptığı açıklamada,  siyonist İsrail rejiminin işgal, saldırı ve Filistin halkının insani ve hakimiyet hakkına yönelik sultasının 60 yılı geçtiğini hatırlatarak, İran İslam Cumhuriyetinin Filistin ülküleri ve halkına desteğini tekrarladı.

Erakçi, terör rejimi İsrail’in Kudüs’ün İslami dokusunu bozmaya yönelik girişimlerine de işaretle,  ”Bağlantısızlar Hareketi’nin Filistin halkına yönelik yeni bir baskı yapan terör rejiminin karşısında Filistin halkına destek verdiğini” söyledi.

Bilindiği gibi BM’ye bağlı kültür kurumu UNESCO 4 temmuz tarihinde yayınladığı bildiride, İsrail’in Beytülmukaddes üzerinde hiç bir şekilde mülkiyet hakkının olmadığını bildirmiş ve bu rejimin Kudüs’te tünel açma girişimlerini kınamıştı.

Kudüs, 1967’den beri terör rejimi İsrail’in işgalinde bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.