İran, Filistin’i desteklemeye devam edecek

  • 24 Ekim 2016
  • 1.060 kez görüntülendi.
İran, Filistin’i desteklemeye devam edecek

İran Meclisi Başkan Danışmanı Emir Abdullahiyan, İran’ın her zaman Filisin halkı ve direniş gruplarını desteklemeye devam edeceğini ifade etti.

İran Meclisi Başkan Danışmanı Emir Abdullahiyan, Filistin’in Tahran Büyükelçisi Selah Zovavi ile yaptığı görüşmede, Filistin’e dair son gelişmeleri değerlendirdi.

Görüşmede, İran’ın bölgedeki politikasına işaret eden Emir Abdullahiyan, İran’ın bütün ülkeler ve özellikle  de İslam ülkeleriyle dostane ilişkilerini geliştirmesinin temel politikası olduğunu söyledi.

Filistin meselesinde İslami ülkelerinin arasındaki mevcut ihtilafları eleştiren Emir Abdullahian, “Filistin, İslam dünyasının en önemli meselesi olduğu için bütün müslüman ülkelerin bu konuda ortak yaklaşım sergilemeleri gerekir” dedi.

Siyonist rejiminin bazı müslüman ülkelerle geliştirdiği ilişkilerin bölgeye zararlı olduğunu açıklayan Emir Abdullahiyan, “Beyaz Saray ve Tel Aviv’in ortak stratejisi bölge ülkelerini zayıflatmaktır” ifadesini kullandı.

Filistin’in Tahran Büyükelçisi Selah Zovavi de bu görüşmede, İran’ın Filistin halkını desteklediği için şürkranlarını sunarak, “Büyük ve önemli bir ülke olan İran İslam Cumhuriyeti her zaman dost ve kardeş olarak Filistin halkının yanında durmuştur. Biz, Filistin meselesinde İran’ın desteklerini asla unutmayacağız” açıklamasında bulundu.

Zovavi ayrıca, “İran, Filisin halkı ve direnişinin asıl destekçisidir. Dolayısıyla da İran İslam İnkılabı Rehberi başta olmak üzere İran devleti, milleti ve meclisine teşekkür ederiz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.