İran: Füze Saldırısıyla Teröristleri Vurduk Ama Destekçileri de Ders Almalı

  • 20 Haziran 2017
  • 1.028 kez görüntülendi.
İran: Füze Saldırısıyla Teröristleri Vurduk Ama Destekçileri de Ders Almalı

İran Dışişleri Bakan Danışmanı Hüseyin Şeyhülislam, gündemdeki konulara dair yaptığı açıklamada, İran’ın Suriye’deki teröristlere yönelik düzenlediği füze saldırısının başarılı olduğunu ifade etti.

İran Dışişleri Bakan Danışmanı Hüseyin Şeyhülislam, Elmayadeen kanalına verdiği röportajda, İran’ın IŞİD terör örgütünün mevzilerine gerçekleştirdiği füzeli saldırıyı değerlendirdi.

Bu bağlamda Şeyhülislam, Devrim Muhafızları tarafından ateşlenen bir füzenin doğrudan terör örgütü IŞİD  komutanlarının bulunduğu Deyrezor’daki ana karargahına isabet ettiğini duyurdu.

Terör örgütü IŞİD’in bir hastanenin yanında bulunan okulu ana karargah olarak kullandığını belirten Şeyhülislam, yapılan operasyon sonucu en az 50 teröristin öldürüldüğünü bildirdi.

Şeyhülislam ilaveten, Ebu Asım Ellibi ve Ebu Haris olarak tanınan Abdulkadir el-Ferani başta olmak üzere toplam 6 IŞİD komutanının öldürüldüğünü kaydetti.

İran’ın düzenlediği füze operasyonuyla birlikte askeri gücünü de ortaya koyduğunu ifade eden Dışişleri Bakan Danışmanı sözlerine şöyle devam etti: Terörizmin bölgenin geleceğini hedef alan tehditlerinin gerçeğe dönüşmesine asla izin vermeyeceğiz. Devrim Muhafızları Ordusu Deyrezor’un İran karşıtı faaliyetlerin merkezi haline geldiğini öğrenir öğrenmez teröristlere yönelik füzeli saldırı düzenledi. Fırlatılan tüm füzeler hedefe isabet etmiştir.

Hüseyin Şeyhülislam sözlerini şöyle tamamladı: Ana düşmanımız Siyonist Rejim endişe duymalı. Kanaatimce onlar gerçekleştirilen füzeli saldırının mesajını fark etmiştir. Biz sadece teröristleri hedef aldık bu yüzden onların destekçileri de bu operasyondan ders almalı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.