İran Genel Kurmay Başkanı Bakıri: Düşmanın her türlü hesap hatasına kesin karşılık veririz

  • 01 Haziran 2020
  • 640 kez görüntülendi.
İran Genel Kurmay Başkanı Bakıri: Düşmanın her türlü hesap hatasına kesin karşılık veririz

İran Genel Kurmay Başkanı General Muhammed Bakıri düşman İran’a karşı fitne çıkarmak ve hile yapmaktan bir an bile el çekmediğini belirterek, düşmanın her türlü hesap hatasına kesin karşılık veririz, dedi.

Genel Kurmay Başkanı General Bakıri, İran İslam Cumhuriyeti nizamının büyük kurucusu İmam Humeyni’nin -ks- vefat yıldönümü arifesinde bir açıklama yaparak şöyle dedi:

İmam Humeyni’nin -ks- vefatı üzerinden 31 yıl geçtiği bir sırada, İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei düşmanların tüm komplolarına rağmen İran’ın stratejik derinliğini, fikri ve manevi iktidarını, İslami uyanış ve direnişin güçlenmesi için etki alanını genişletmeyi ve İslam dünyasında milletlerin istikbar ve sulta ile mücadeleyi takviye etmeyi başardı.

Bugün direniş ekseni daha da aktif ve ilerleyen bir tempo ile yoluna devam ettiğini kaydeden Genel Kurmay Başkanı General Bakıri, İslam dünyasında direniş çekirdeklerinin oluşması ve Batı Asya direniş cephesinde gücünü göstermesi IŞİD, tekfirci terör ve vekalet savaşları gibi kumpasları etkisiz hale getirdiğini ve yüzyılın anlaşması adlı şom planı boşa çıkardığı gibi Amerika’nın bölgeden çekilmesini bölgesel ve hatta küresel bir talep haline getirdiğini vurguladı.

Genel Kurmay Başkanı General Bakıri, düşmanların tüm çabalarına rağmen İran İslam Cumhuriyeti en zorlu dönemeçleri ve en korkunç fırtınaları başı dik geride bıraktığını ve her zamankinden daha güçlü bir şekilde iktidar ve azametini sürdürdüğünü ifade etti.

3 Haziran günü, İran İslam Cumhuriyeti nizamının büyük kurucusu İmam Humeyni’nin -ks- vefat yıldönümünde bu büyük lideri saygı ile anıyoruz.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.