İran Genelinde Din Alimleri ve Medrese Talebeleri Yemen’e Saldırıyı Kınadılar

  • 21 Nisan 2015
  • 782 kez görüntülendi.
İran Genelinde Din Alimleri ve Medrese Talebeleri Yemen’e Saldırıyı Kınadılar

Suudi Arabistan öncülüğünde sözde koalisyon güçlerinin 26 Mart tarihinden itibaren Yemen’e yönelik düzenlediği saldırılara İran’ın çeşitli kesimlerinden tepkiler gelmeye devam ederken, İran genelinde alimler, dini ilimler hocaları ve talebeleri, dün düzenlenen gösterilerde bu saldırıların insanlık aleyhinde cinayet ve neslin öldürülmesi olduğunu bildirerek, Suudi yöneticileri ve suçlularının yargılanması gerektiğini bildirdiler.
Başta Kum ve Meşhed olmak üzere İran genelinde düzenlenen protesto gösterilerinde, Suudi rejiminin saldırıları ve cinayetleri atılan slogan ve taşınan dövizlerle kınanırken, Yemen halkına da destek verildi.
Protesto gösterilerinde, ‘Amerika’ya ölüm, Al-ı Suud’a ölüm, İsrail’e ölüm şeklinde sloganlar atılırken, başta Yemen halkı olmak üzere mazlum halkların zalimler ve saldırganlar karşısında desteklenmesi çağrısı yapıldı.
Bilindiği gibi 26 Mart tarihinden bu yana savunmasız mazlum Yemen halkına yönelik Suudi rejimi öncülüğünde devam eden saldırılarda bu zamana kadar içlerinde çok sayıda kadın ve çocuğun da olduğu binlerce insan hayatını kaybetmiş ve binlercesi de yaralanmış bulunuyor.
Çeşitli basın yayın kuruluşlarının haberlerinde, Suudi rejiminin Yemen’e saldırısı ve bu saldırılarda kadın-çocuk ve sivillerin öldürülmesi siyonist İsrail rejiminin cinayete dayalı siyasetleriyle mukayese edilirken, siyonist İsrail ile Arabistan’ın, özgürlükçü halklara karşı benzeri sindirmeye dayalı siyaset izledikleri görülüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.