İran Genelkurmay Başkanı: IŞİD ve müttefikleri yenilgiye doğru gidiyor

  • 11 Ağustos 2015
  • 864 kez görüntülendi.
İran Genelkurmay Başkanı: IŞİD ve müttefikleri yenilgiye doğru gidiyor

İran Genelkurmay Başkanı General Hasan Firuzabadi yaptığı konuşmada IŞİD ve müttefiklerinin yenilgiye doğru gittiğini vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı General Seyyid Hasan Firuzabadi, bölgedeki gelişmelerde İslam düşmanları siyasetinin boşa çıktığına değinerek “Biz Irak hükümetinin siyasetini olumlu buluyoruz. Irak hükümeti, ülke bütünlüğü ve istiklalini korumakta başarılı olup büyük kazanımlar elde etmiştir” dedi.

İran Genelkurmay Başkanı konuşmasının devamında ise Irak’ta ihtilafları körükleyen bazı şeytani planlara dikkat çekerek “Şii ve Sünni’den oluşan Irak’ın şerefli halkı dikkatli olmalı. Sokak protestolarına çağrı ve İran-Irak elektrik hattında patlama gibi müslümanları birbirine düşürmek amacıyla yapılan bazı eylemler Irak halkını hükümete karşı ayaklandırmak içindir” diye ekledi.

IŞİD ve müttefiklerinin yenilgiye doğru gittiğini vurgulayan Seyyid Hasan Firuzabadi ayrıca Suriye krizine de değinerek, “Hamd olsun, Suriye hükümeti yeniden can bularak savaş meydanında büyük zaferler elde etmiştir. Suriye hükümeti bu zaferlerle milli menfaatlerini koruyacak güce sahip olduğunu gösterdi” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.