İran genelkurmay başkanı: Şu an Amerika, Siyonist İsrail ve İngiltere bölgedeki teröristlerle işbirliği yapıyor

  • 22 Eylül 2015
  • 1.017 kez görüntülendi.
İran genelkurmay başkanı: Şu an Amerika, Siyonist İsrail ve İngiltere bölgedeki teröristlerle işbirliği yapıyor

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Firuzabadi, ABD’deki Cumhuriyetçi Parti milletvekillerinin “Deli Bush” dönemine geri dönmek istediklerini söyledi.
Mehr Haber Ajansı’nın haberine göre, İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Seyyid Hasan Firuzabadi, bugün Kutsal Savunma Haftası dolayısıyla İmam Humeyni (r.a) Türbesi civarında düzenlenen askeri geçit töreninde yaptığı konuşmada, “İran halkının verdiği destek sayesinde Silahlı Kuvvetler şu an hem hazırlıklı hem de çok iyi bir durumdadır” dedi.
İran’ın coğrafi ve ideolojik sınırlarını korumak için Silahlı Kuvvetler’in kapsamlı savunmaya hazırlıklı olduğunu belirten Tümgeneral Firuzabadi, “Herkes bir pahalı inciye sahiptir. İran halkı da İslam İnkılabı Rehberi buyrukları doğrultusunda İslam İnkılabı’nın ilkelerini muhafaza ediyor” diye ekledi.
İran’ın savunma doktirininde müslüman milletleri savunma konusunun önemli yere sahip olduğunu açıklayan Tümgeneral Firuzabadi, “Şu an Amerika, Siyonist İsrail ve İngiltere bölgedeki teröristlerle işbirliği yapıyor” diye söyledi.
Tümgeneral Firuzabadi, ABD’deki Cumhuriyetçi Parti milletvekillerinin Kapsamlı Ortak Eylem Planı’na yönelik tutumlarına ilişkin, “Onlar mürteci insanlardır ve ABD’nin eski başkanı ‘Deli Bush’ dönemine geri dönmek istiyorlar. Bush, iktidarda olduğu dönem İran’a saldırmak için çok çaba harcadı, fakat bunu yapamadı” seklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.