İran Genelkurmay Yeni Başkanı Tümgeneral Bakıri oldu

  • 29 Haziran 2016
  • 775 kez görüntülendi.
İran Genelkurmay Yeni Başkanı Tümgeneral Bakıri oldu

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Tümgeneral “Muhammed Hüseyin Bakıri”yi İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı’na atadı.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, atama kararında, Tümgeneral Muhammed Hüseyin Bakıri’nin kutsal savunma yıllarında ve ardından özellikle Genelkurmay ve Hatemül-Enbiya -saa- Karargahı’nda aldığı görevler ve elde ettiği değerli deneyim ve liyakatıyla verdiği hizmetler dikkate alınarak, İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı’na atadığını belirtti.

İslam İnkılabı Rehberi ayrıca, İran Silahlı Kuvvetleri ve halk güçlerinin güvenlik ve savunma alanındaki hazırlıkları ve kabiliyetlerinin yükseltilmesi ve İslam Cumhuriyeti Nizamı’na karşı her türlü tehditlere hangi düzeyde olursa olsun etkin ve zamanında devrimci hareketle karşılık verilmesinin beklendiğini kaydetti.

İslam İnkılabı Rehberi, ayrıca, Tümgeneral Firuzabadi’ye samimiyet ve tedbirle Genelkurmay Başkanlığı gibi önemli bir görevde bulunduğu çabalarından dolayı teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.