İran gümrük kaçakçılığı ile mücadelede dünyada ilk sırada

  • 12 Kasım 2017
  • 1.174 kez görüntülendi.
İran gümrük kaçakçılığı ile mücadelede dünyada ilk sırada

İran maliye ve ekonomi bakanı Mesud Kerbasyan, ‘Dünya Gümrük Birliği (RILO)bölgesel enformasyonu ofisinin derecelendirmesine göre, İran’ın, gümrük kaçakçılığı ve yolsuzlukları ile mücadelede ilk sırada yer aldığını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Kerbasyan, dün Tahran’da Dünya Gümrük Birliği Genel Sekreteri Kunio Mikuriya ile görüşmesinin ardından  yaptığı açıklamada,   ‘İran’ın son iki yılda kaçak mallar ve sahte ürünlerin girişi ve çıkışı alanında mücadelesinde ikinci olduğunu ama bu yıl birinci sıraya yükseldiğini söyledi.

Kerbasyan, Dünya Gümrük Birliği genel sekreterinin gümrüklerle ilgili olarak dünya genelinde kapsamlı bilgiye sahip olduğunu belirterek, İran’ın gümrük alanında daha iyi hizmet vermek için  genel sekreterin teklifine açık olduğunu söyledi.

RILO genel sekreteri Kunio Mikuriya da yaptığı açıklamada, İran’ın gümrüklerin modernizasyonu, yolsuzlukların ortaya çıkartılması ve uluslararası standartların uygulanması konusunda  iyi bir konumda olduğunu ve İran’dan gümrükle ilgili tecrübelerini birliğe sunmasını  istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.