İran-Güney Afrika Ortak Bankası Kuruluyor

  • 01 Eylül 2016
  • 794 kez görüntülendi.
İran-Güney Afrika Ortak Bankası Kuruluyor

Güney Afrika’nın Tahran Büyük Elçisi, iki ülke arasında daha fazla bankacılık ve finans işbirliği amacıyla ortak bir bankanın kurulacağ ını bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre Güney Afrika’nın Tahran Büyük Elçisi William Maks Flaman Vited dün İran’ın batısında yer alan Lorestan eyaletinin merkezi Hurremadab şehri ticaret, sanayi ve maaden odaları başkanı ile yaptığı görüşmede, İran’ın Mahan havayolları şirketi tarafından İran ile Güney Afrika arasında hafta’da iki direkt uçuşun düzenleneceğini bildirdi.

İki ülkenin bu işbirliği kapsamı içinde kendi yetenek ve maharetlerini sunabileceklerini, kök bilim sanayi, bitkisel ilaçlar, Granit taş ve mermer alanlarında da işbirliğinde bulunabileceklerini belirten Güney Afrika’nın Tahran Büyük Elçisi dün bir heyet başkanlığında Lorestan eyaletine gitmiş ve bölgenin bir takım temel sanayi birimlerinde denetimlerde bulunmuştu.

Rakamlar 2015 yılında İran ve Güney Afrika arasındaki ticari işbirliğinin 350 milyon dolar olduğunu gösteriyor ki bu rakam iki ülkenin sahip olduğu kapasite ve potansiyellere oranla çok düşük kalmaktadır.

Varılan anlaşmalar uyarınca bu işbirliği hacmi 2020 yılına kadar 8 milyar dolara çıkarılmalıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.