İran Halkı, ”Ena Yemaniyyun” Sloganıyla Yemen Halkına Destek Yürüyüşü Düzenledi

  • 08 Mayıs 2015
  • 1.059 kez görüntülendi.
İran Halkı, ”Ena Yemaniyyun” Sloganıyla Yemen Halkına Destek Yürüyüşü Düzenledi

İran İslam Cumhuriyeti’nin başkenti Tahran’da halk Yemen için yürüdü.

İran halkı, Suudi rejiminin işlediği cinayetleri protesto etmek,Yemen halkının mazlumiyetini dile getirmek ve Resulullah (saa)’in Yemen halkına olan ilgisini göstermek için buyurduğu: “Ena Yemaniyyun”, “Ben Yemenliyim”sloganını küreselleştirmek için Cuma namazı çıkışında yürüyüş yaptı.

İran Haber Ajansı muhabirinin haberine göre, Tahran halkı bu haftaki Cuma namazı bitişi sokaklara dökülerek Suudi Arabistan Rejimi’nin Yemen’e karşı zalimce düzenlediği hava saldırılarını protesto etti ve yüzlerce günahsız Yemenli’nin hayatını kaybetmesine neden olan bu saldırıların bir an önce durdurulmasını istedi.

Bu protesto gösterileri sırasında Tahranlılar Yemen halkının Suudi Rejimi’nin zalimce ülkelerine düzenlediği saldırılar karşısında gösterdiği direnişi desteklediklerini belirterek, uluslararası camianın ve özellikle de BM Güvenlik Konseyi’nin bu konudaki sessizliğini ve hatta bu korkunç saldırılara alttan verdiği destek nedeniyle protesto etti.
Bu protesto gösterileri sırasında Siyonist Rejim’in bayrağı ateşe verildi ve gösteriler sonunda ise bir bildiri okunarak Suudi Arabistan’ın Yemen’e karşı düzenlediği hava saldırılarında yüzlerce kadın ve çocuğun hayatını kaybetmesi olayları kınandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.