İran halkı, Sünnisiyle Şiisiyle Hz. Muhammed (sav) ve İmam Cafer-i Sadık (as)’ın veladetini kutladı

  • 29 Aralık 2015
  • 1.824 kez görüntülendi.
İran halkı, Sünnisiyle Şiisiyle Hz. Muhammed (sav) ve İmam Cafer-i Sadık (as)’ın veladetini kutladı
İslami İran, İslam peygamberi Hz. Muhammed -sav- ve İmam Cafer-i Sadık -as- kutlu doğum günü yıldönümünde şenlik ve kutlama merasimlerine sahne oldu.

Bugün hicri kameri takvimle 17 Rebiülevvel 1437, yüce islam peygamberi Hz. Muhammed -sav- ve Ehl-i beyt’in altıncı nuru, İmam Cafer-i Sadık’ın -as- mübarek veladet yıldönümüdür.

Bu kutlu veladet gününde İran’ın tüm bölgelerinde halk sünnisiyle şiisiyle başta dini mekanlar olmak üzere cadde ve sokaklar, evler ve mağazalarını süsleyip,ışıklandırarak, bu güne has özel merasimler düzenleyip, tatlı ve şerbetler dağıttılar.

Şii ve Sünni tüm müslümanların bu kutlama merasimlerine ortak bir şekilde katılmaları, İslam ümmetinin birlik ve vahdetini ortaya koymaktadır.

Yüce İslam peygamberi ve İmam Cafer-i Sadık -as- mübarek veladet yıldönümünde, başta Meşhed şehri olmak üzere İran’ın muhtelif bölgelerinde bugüne has özel merasimler düzenlenip, Ehl-i beyt hakkında konuşmalar ve medhiyeler yapıldı.

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed -sav- ve İmam Cafer-i Sadık -as- mübarek veladeti, tüm İslam alemine kutlu olsun.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.