İran halkının Dünya Kudüs Günü’ne görkemli katılımı dünya medyasında

  • 09 Haziran 2018
  • 1.655 kez görüntülendi.
İran halkının Dünya Kudüs Günü’ne görkemli katılımı dünya medyasında

İran halkının dün Dünya Kudüs Günü’ne görkemli katılımı bölge ve dünya medyasında geniş yankı buldu.

Fransa haber ajansının Tahran’dan verdiği haberde, ”binlerce İranlı, Kudüs Günü’nde Filistin halkını düzenlenen yürüyüşlere katılarak destekledi ve yürüyüşlerde ‘İsrail’e ölüm’, ‘Amerika’ya ölüm’ şeklinde slogan attı ve pankartlar taşıdılar’ ifadesine yer verdi.

AP haber ajansı da, konuyla ilgili verdiği haberde, ”İranlılar ‘İsrail’e ölüm’ sloganlarıyla Kudüs’ün işgaline karşı tepkilerini ortaya koydular’ şeklinde haber geçerken Reuters ise, İran meclis başkanı Ali Laricani’nin konuşmasına atıfta bulunarak, ‘İran meclis başkanı, İsrail ve Suudi rejimini bölgenin buhranında ana faktör olarak görmektedir’ diyerek, Larica’nın, ”Amerika, İsrail ve Suudi üçlüsü, bölgeyi içinden çıkılmaz bir hale dönüştürdü’ dediğini aktardı.

Yedioth Ahronoth gibi siyonist İsrail medyası yayın organları ve tv. kanalları da, Tahran ve İran genelinde düzenlenen Kudüs Günü yürüyüşlerine geniş yer verirken, ‘İranlıların Dünya Kudüs Günü’nde, Kudüs’ün işgalcisi İsrail’i kınadığını ve ‘İsrail’e ölüm’ sloganları attığına dair sloganlar ve taşınan pankartlara yer verdiler.

İran’daki Kudüs Günü dünya medyasında  geniş yankı bulurken Arabistan, B.A.Emirlikleri ve Bahreyn gibi bazı bölge ülkeleri medyasının sessizliği ise dikkat çekti. Bilindiği gibi sözkonusu rejimler, terör rejimi İsrail’in bölgedeki en yakın dostları ve müttefikleri olarak bilinirken ırkçı İsrail aleyhindeki gösterilerden de hoşnutsuz oldukları gibi Filistin Meselesi’nde de terör rejimi İsrail ile işbirliği yaparak Filistin halkına hıyanet etmektedirler.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.