İran Halkının Kasım Süleymani’ye Saygısı ve Terörist Amerikan Devletinin Korkusu

  • 07 Ocak 2020
  • 658 kez görüntülendi.
İran Halkının Kasım Süleymani’ye Saygısı ve Terörist Amerikan Devletinin Korkusu

Korgeneral Kasım Süleymani’nin İran ve Irak’ta görkemli cenaze töreni, İran halkının İslam İnkılabı Devrim Muhafızları Kudüs Ordusu değerli şehit komutanının hizmetlerine ne denli büyük değer verdiğini gösterdi.

Korgeneral Hac Kasım Süleymani, Irak gönüllü güçleri örgütü-Haşdi Şabi başkan vekili Ebu Mehdi Mühendis ve beraberindeki 8 silah arkadaşlarının konvoyuna Amerikan terörist ve saldırgan güçlerinin3 Ocak Cuma erken saatlerinde Bağdat havaalanının yakınlarında düzenlediği SİHA saldırı sonucu şehadete erdi.

Terörist Amerikan hükümeti dışişleri bakanı Mike Pompeo ise Korgeneral Kasım Süleymani ve silah arkadaşlarının şehadetinden bir kaç saat sonra Twitter mesajında Irak halkının bu suikasttan sevindiğini ve sokaklarda ayak teptiğini iddia etmişti.

Aslında Hac Kasım Süleymani ve diğer şehitlerin Kazımeyn, Necef ve Kerbela şehirlerindeki cenaze törenleri, terörist Amerikan dışişleri bakanının saçmalıklarına en güzel ve sağlam yanıt oldu.

Bilindiği üzere Hac Kasım Süleymani IŞİD terörizmi ile mücadelede ve Irak toprak bütünlüğünün korunmasında önemli bir rol oynadı. Tam da Amerikalıların Iraklıların yardım çağrılarına ret cevabı verdiği sırada, İslam İnkılabı Kudüs Kuvvetleri Komutanı Kasım Süleymani Iraklılara yardım elini uzatmış ve terörizmin yok edilmesine zemin hazırlamıştı. Şehit Kasım Süleymani Irak Haşdi Şabi örgütünün oluşmasında büyük rol oynayarak Direniş cephesinin generali ve lideri olarak IŞİD ile mücadelede aziz Irak halkının yanında yer aldı.

Irak halkı geçen günlerde Korgeneral Kasım Süleymani’nin hizmetlerinden dolayı ona düzenledikleri cenaze töreni ile ona ne denli saygı duyduklarını göstermiş oldular.

Amerika’nın New York Times gazetesi Hac Kasım Süleymani’nin Irak’taki cenaze töreni ile ilgili şöyle yazdı: “On binlerce Iraklı Ebu Mehdi Mühendis ve Korgeneral Kasım Süleymani’nin cenaze töreninde “intikam” diye haykırdılar.Böylece Amerikan gazetesi Amerika dışişleri bakanının zırvalamalarına karşılık verdi.

Amerika başkanı Donald Trump ise İran’ın söylediği gibi şehit Kasım Süleymani’nin İran’da popüler olmadığını iddia etti. Fakat İran halkı Pazar ve Pazartesi günleri terörist Trump’ın bu iddiasına en güzel yanıtı verdi. Milyonlarca İranlı Pazar gününde itibaren Ahvaz ve Meşhet kentlerinde daha sonra da Tahran’da bu şehit generalin cenaze törenine katıldı. Ahvaz ve Meşhed’de cenaze törenine katılım, Amerikalıların bizzat bu görkemli cenaze törenlerinden görüntüler paylaşarak Amerikan dışişleri bakanı ve terörist başkanının iddialarını çürütecek kadar görkemliydi.

Amerikalı gazeteci Max Bluementhal İran halkının Korgeneral Süleymani cenaze töreninden görüntüler paylaşarak Trump’a hitaben alayla, ” İki gün önce Trump hükümeti İran’da General Süleymani için hiç göz yaşı dökülmeyecek demişti.” Dedi.

Diğer Amerikan gazeteci, yazar ve ünlü film yapımcısı Ben Norton ise Twitter’de bir paylaşımda İranlıların cenaze törenine katılması ile ilgili görüntüler paylaşarak şöyle yazdı: “İranlılar, IŞİD’in yenilmesine yardım eden general Kasım Süleymani’ye saygılarını göstermek için şimdiye dek gördüünüz en büyük cenaze törenlerinden birini gerçekleştirdiler. Tabii siz bu görüntüleri ana medya kaynaklarında göremezsiniz. ”

Bu hususta bir başka önemli mesele de Amerika’nın da aralarında olan birçok ülkede Washington’un bu cinayetinin halk tarafından kınaması ve bu terörist hükümetten nefretini bildirmesi idi.

Amerikalılar Siyonistlerin yardımı ile 10 Nisan 1999’da da İran İslam Cumhuriyeti kara kuvvetleri komutanı Korgeneral Ali Seyyad Şirazi’ye de suikast düzenleyerek onu şehit düşürmüştü. O dönemde de İran halkı “gönüllerin avcısı” lakaplı Seyyad Şirazi’nin cenaze törenine milyonlar halinde katılmıştı.

Şimdi de İran halkı şehit Süleymani cenaze törenine milyonlar halinde katılarak ona ” gönüllerin generali” lakabını verdi. Gönüllerin generalinin popülerliği ve tutulmasının Amerika başkanı ve dışişleri bakanı tarafından inkar edilmesi ise terörist Washington hükümetinin, İran İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei’nin vaat ettiği sert intikamdan dolayı korkuya kapılmasıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.