İran, Hindistan ve Afganistan Çabehar transit koridoru anlaşmasına hız verilmesini istediler

  • 29 Eylül 2016
  • 1.099 kez görüntülendi.
İran, Hindistan ve Afganistan Çabehar transit koridoru anlaşmasına hız verilmesini istediler

İran yol ve şehircilik bakanı, Hindistan gemicilik ve oto yollar ve taşımacılık bakanı ve Afganistan ulaştırma bakanı üçlü bir oturum düzenleyerek, Çabehar transit anlaşmasının icrasının hızlandırılması yollarını görüştüler.

İRNA’nın verdiği habere göre İran yol ve şehircilik bakanı Abbas Ahundi, Yeni Delhi’de düzenlenen bu oturumda yaptığı konuşmada İran’ın, üçlü Çabehar Transit anlaşmasına hız verilmesi teklifini olumlu karşıladığını bildirerek İran’ın kuzeyden güneye ve doğudan batıya demir yolları hatlarının yapımına büyük hız verdiğini, Kuzey-Güney koridorunun hizmete sokulmasıyla Hindistan ve Afganistan’ın kendi ürünlerini rahatlıkla Rusya ve Avrupa’ya gönderebileceklerini bildirdi.

Hindistan gemicilik , otoyollar ve taşımacılık bakanı da  üçlü Çabehar transit anlaşmasının önemini hatırlatarak, Hindistan’ın bu projenin büyük öneminin farkında olduğunu ve bunun için de bu projenin bir an evvel hayata geçmesini istediğini söyledi.

Afganistan ulaştırma bakanı da bu oturumda, söz konusu projenin hayata geçmesiyle Afganistan’ın çıkmazdan kurtulacağını ve ülke ekonomisinin gelişeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.