İran hükümet sözcüsü: ABD’nin yaptırımlarını başarıyla atlatabiliriz

  • 14 Temmuz 2018
  • 1.614 kez görüntülendi.
İran hükümet sözcüsü: ABD’nin yaptırımlarını başarıyla atlatabiliriz

İran hükümet sözcüsü Muhammed Bakır Nobaht, ülkenin yerli imkanları ve potansiyeli ile Amerika’nın yaptırımlarını başarıyla atlatabileceklerini söyledi.

İran hükümet sözcüsü, dün gece İRİB Kanal1’de Haber programında yaptığı açıklamada, hükümet ve özel sektörün, Amerika’nın yaptırımlarına karşı nasıl mücadele edileceğine dair bütün potansiyellerin ve programın yapıldığını söyledi.

Nobaht, Amerikan başkanı ve Beyaz Saray’ın  diğer yetkililerinin dünyanın değişik ülkelerine giderek İran milletini tehdit ettiklerini ve hükümetin görevinin bütün imkanlarını yaptırımlara karşı seferber etmek olduğunu söyledi.

Bu arada Bütçe ve Planlama kurumu başkanı Nobaht, yaptırımların etkileri ile mücadeleyi içeren  bir paket programını İran Cumhurbaşkanına sundu.

Bilindiği gibi Amerikan başkanı Trump, 8 mayıs 2018 tarihinde  nükleer anlaşmadan çıktığını bildirmiş ve İran’a yönelik yaptırımların kasım ayında yeniden başlayacağını açıklamıştı.

İran’da İslam inkılabının zaferinden bu yana İran’a karşı sürekli yaptırım uygulayan ve düşmanlık sergileyen Amerika, sürekli olarak İran karşısında hezimete uğramıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.