İran hükümetinin temel siyaseti tüm komşularla iyi ilişkiler içinde olmaktır

  • 26 Ağustos 2017
  • 1.081 kez görüntülendi.
İran hükümetinin temel siyaseti tüm komşularla iyi ilişkiler içinde olmaktır

İslami İran cumhurbaşkanı özel kalem müdürü, tüm komşularla iyi ilişkiler içinde olmanın İran İslam Cumhuriyetinin dış siyaseti önceliklerinden olduğunu bildirdi.

Dün akşam Tebriz kentinde basın mensuplarına konuşan İslami İran cumhurbaşkanı özel kalem müdürü Mahmud Vaezi, ülkelerin kendi aralarında iyi ilişkiler içinde olarak sorunlar ve anlaşmazlıkların büyük bir bölümünü görüşmeler yoluyla halledebileceklerini bildirdi.

Öte yandan Zarif ile el Sani görüşmesinin dün akşam saatlerinde gerçekleştiğini açıklayan Kasımi, “Katarlı tarafın İran’a büyükelçi gönderme kararını olumlu karşılıyoruz. Bunun yanı sıra Doha yönetiminin bu adımını mantıklı buluyoruz” dedi.

İran’ın ülke komşularının karşılıklı ilişkilerin iyileştirilmesi konusunda attığı yapıcı ve olumlu adımlarını memnuniyetle karşıladığını belirten Behram Kasımi, “İran olarak bölgede barış ve istikrarın tesis edilmesi ve ekonomik kalkınmasının yabancı güçlerin müdahalesi bulunmadan sadece bölgedeki ülkelerin arasında karşılıklı ilişkilerinin geliştirilmesiyle gerçekleşeceğine inanıyoruz. Dolayısıyla bölgemizde sorunların son bulması doğrultusunda tüm devletlerle etkileşim içinde olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.