İran hükümetinin üretim ve istihdamla ilgili programı açıklandı

  • 05 Nisan 2017
  • 984 kez görüntülendi.
İran hükümetinin üretim ve istihdamla ilgili programı açıklandı

İran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı İshak Cihangiri, iş ve istihdam alanlarının oluşturulmasının en önemli zaruretlerinden yatırımın güvenliği konusu olduğunu söyledi.

Ä°RNA’nın haberine göre, Cihangiri, hicri ÅŸemsi yeni yılın direniÅŸ ekonomisi komuta karargahının ilk oturumunda yaptığı açıklamada, kamu ve özel bütün kurum ve kuruluÅŸların, yatırım, üretim ve istihdam için çaba göstermeleri ve bu alandaki destekte sınır ve kısıtlama yapmamaları gereÄŸine vurgu yaptı.

Ä°ran cumhurbaÅŸkanı birinci yardımcısı, bu yıl ortak ve küçük ölçekli üretim birimlerinin petrol dışı  ihracatlarının en az yüzde 20 artması için çaba gösterilmesi ve bunun için gerekli desteÄŸin verilmesine vurgu yaparken,  bu doÄŸrultuda iÅŸ ve istihdamla ilgili gereksiz izinlerin ve bürokrasinin kaldırılması, işçi istihdamı ve üretimle ilgili bürokrasinin en aza indirilmesi gerektiÄŸini söyleyerek, ‘bu yıl iktisadi kalkınma hedefi yüzde 8’dir’ dedi.

Cihangiri, Ä°ran’da benzeri üretilen ürünlerin ithalatının da yasaklanmasına temasla, ‘bu gibi ürünlerin  tüketimi kamu kuruluÅŸlarında yasaklanmıştır’ dedi.

Bu arada İran dışişleri bakanlığı müsteşarı Murtaza Sermedi de, sözkonusu oturumda yaptığı konuşmada, bakanlığın iktisadi diplomasiyi öncelikli olarak ele alacağını belirterek, son iki yılda İran dışişleri bakanlığının ülke dışındaki temsilciliklerinin bu alanda çok önemli ve başarılı çalışmalar yaptığını ve sonuçlar elde ettiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.