İran İçişleri Bakan Yardımcısı: Emniyet güçleri çok fazla hoşgörü gösterdi

  • 02 Ocak 2018
  • 1.179 kez görüntülendi.
İran İçişleri Bakan Yardımcısı: Emniyet güçleri çok fazla hoşgörü gösterdi

İran İçişleri Bakan Yardımcısı, İran’da yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, protestoculara yönelik çok fazla hoşgörü gösterildiğini ifade etti.

İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, İran’da yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkede gerçekleşen gösterilerde Güvenlik Konseyi’nin politikası durumu iyi bir şekilde kontrol altına tutmaktı. Bu gösterilerde polis ve diğer güvenlik güçleri, protestoculara yönelik çok fazla hoşgörü gösterdi” ifadelerinde bulundu.

Zülfikari, sözlerini şöyle sürdürdü: Kamu alanları, halkın malları ve bazı askeri merkezlere saldırı gerçekleştirilmediği sürece, polis ve güvenlik güçleri durumu en az maliyetle kontrol etmeya çalıştı. Fakat şiddet içeren eylemler yapılınca emniyet güçleri eylemcilere karşı güçlü ve keskin bir şekilde müdahale etti.

“Vatandaşlar bazı sorunlar hususunda şikayetçi olmasına rağmen, ülkede güvenlik ve huzura duyulan ihtiyaçlardan dolayı eylemcilere eşlik etmediler” diyen Hüseyin Zülfikari, duyarlı vatandaşların ülkenin güvenlik ve huzurunu sağlayan emniyet güçlerine destek verdiğini aktardı.

Son olarak İçişleri Bakan Yardımcısı, “Şu anda İran’ın birçok yerinde durum normaldir. Halkın ve emniyet güçleri arasındaki yakın işbirliği vasıtasıyla bazı bölgelerdeki huzursuzluk yakında sona erecektir” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.