İran İçişleri Bakanı: İran ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi İslam dünyasının ve bölgenin lehinedir

  • 27 Temmuz 2023
  • 113 kez görüntülendi.
İran İçişleri Bakanı: İran ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi İslam dünyasının ve bölgenin lehinedir

İran İslam Cumhuriyeti İçişleri Bakanı, Tahran’daki Türkiye büyükelçisi ile yaptığı görüşmede, İran ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin İslam dünyasının ve bölgenin lehine olduğunu vurguladı.

İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi dün (Çarşamba) Tahran’da Türkiye Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç ile yaptığı görüşmede, yeni Türkiye büyükelçisinin görev süresi boyunca iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini umduğunu ifade etti.

Vahidi bu görüşmede, iki ülke arasındaki mevcut ilişkileri ve anlaşmaları hatırlatarak, şunları ekledi: İçişleri Bakanlığı’nın yabancı uyruklular, organize suçlarla mücadele ve silah kaçakçılığı gibi misyonları alanında işbirliğini güçlendirmek gerekiyor.

Genç Gazeteciler Kulübü’nün haberine göre İçişleri Bakanı, Aras Nehri meselesini önemseyerek, İran’ın Türkiye ile sınır vilayetleri arasındaki ilişkileri geliştirmek için bir çalışma grubu oluşturulması çağrısında bulundu.

İçişleri Bakanı, Kur’an-ı Kerim’e hakaretin tüm ilahi dinlere hakaret olduğunu vurgulayarak, şunları ekledi:

“İran ve Türkiye İslam dünyasının ve bölgenin iki önemli kanadı ama Batı ve Amerika İslam dünyasının büyümesini nedense istemiyor.”

Bu görüşmede Türk büyükelçi, Türkiye’nin İran’la ilişkilerinin tarihi, kültürel ve geleneksel ortaklıkları nedeniyle derin ve dostane olduğunu ifade ederek ülkesinin İran ile genişletilmesi gereken çeşitli alanlarda işbirliğinin olduğunu söyledi.

Kırlangıç, sınır ticareti, güvenlik, vatandaşların gidip gelmeleri ve terörle mücadele alanlarındaki etkileşimi güçlendirme çağrısında bulundu.

 

Türkiye büyükelçisi ayrıca İran İslam Cumhuriyeti’nin geçen yıl (2022) deprem sırasında Türkiye hükümetine ve halkına yardımları konusunda şükranlarını dile getirerek ,İran İslam Cumhuriyeti’nin bu eylemi, Türkiye halkında güzel bir duygu oluşturduğunun altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.