Ä°ran İçiÅŸleri bakanı: Ä°ran’da uyuÅŸturucu kullanımı dünya normlarının altında

  • 14 Aralık 2015
  • 938 kez görüntülendi.
Ä°ran İçiÅŸleri bakanı: Ä°ran’da uyuÅŸturucu kullanımı dünya normlarının altında
Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti İçiÅŸleri bakanı, Ä°ran’da uyuÅŸturucu yayılması ve alışkanlığının dünya normlaranının %4 altında olduÄŸunu bildirdi.

Ä°RNA’nın bildirdiÄŸine göre dün Ä°ran’da uyuÅŸturucu müptela sayısının arttığına dair yaptığı açıklamada bu konuyu dile getiren Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti İçiÅŸleri bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli, uyuÅŸturucu madde özellikle sentetik uyuÅŸturucuların artık geleneksel uyuÅŸturucuların yerini aldığını ve uyuÅŸturucunun artmasının sebeplerinden birinin de bu mesele olduÄŸunu belirterek, Ä°ran hükümetinin 6. Kalkınma Planında, Ä°slam Ä°nkılabı rehberi tarafından açıklanan genel siyasetler ışığında yıllık %5 olmak üzere 6. kalkınma planı boyunca toplam %25 oranında uyuÅŸturucu müptelalarının sayısını azaltmayı planladığını söyledi.

UyuÅŸturucu madde kaçakçılığı ile ilgili düzenlenen Viyana oturumuna da deÄŸinen Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti İçiÅŸleri bakanı, BM TeÅŸkilatı uyuÅŸturucu ile mücadele koordinatörünün daveti üzerine kendisinin Viyana’ya gittiÄŸini ve uyuÅŸturucu ile mücadele alanında Ä°ran ile BM arasında bir anlaÅŸma metninin imzalanacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.