İran içişleri bakanı Rahmani Fazli, Tacikistan cumhurbaşkanı İmam Ali Rahman ile görüştü

  • 07 Haziran 2015
  • 1.033 kez görüntülendi.
İran içişleri bakanı Rahmani Fazli, Tacikistan cumhurbaşkanı İmam Ali Rahman ile görüştü

İran içişleri bakanı Rahmani Fazli ve Tacikistan cumhurbaşkanı İmam Ali Rahman, ikili ilişkiler, bölge ve uluslar arası meseleleri ele alan bir görüşme yaptılar.

Şanghay İşbirliği Örgütü içişleri bakanlarının toplantısı için Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’ye giden İran içişleri bakanı, dün bu ülkenin cumhurbaşkanı İmam Ali Rahman ile görüştü.

Sözkonusu görüşmede, İran içişleri bakanı Rahmani Fazli, İran ve Tacikistan’ın ikili ilişkileri daha da geliştirmeleri gereğine vurgu yaparken, Şanghay İşbirliği Örgütü üyelerinin işbirlikleriyle bölgede yaşanan son buhranların üstesinden gelmeleri için rolünü kullanmaları gereğinin altını çizdi.

Görüşmede Tacikistan cumhurbaşkanı İmam Ali Rahman da, İran ve Tacikistan arasındaki işbirliğinden memnuniyetini bildirirken bu ilişkilerin daha da geliştirilmesini istedi ve bu doğrultuda daha fazla çaba gösterilmesi gereğinin altını çizdi.

Tacikistan cumhurbaşkanı, İran, Tacikistan ve Afganistan arasında terörizm, uyuşturucu madde ve radikal gruplarla mücadele gibi konularda işbirliğinin geliştirilmesini de istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.