İran İçişleri bakanlığı, terör örgütü ele başı Rigi’nin İran’a iadesinde ısrarcı…

  • 05 Mart 2015
  • 1.096 kez görüntülendi.
İran İçişleri bakanlığı, terör örgütü ele başı Rigi’nin İran’a iadesinde ısrarcı…

İran İslam Cumhuriyeti iç işleri bakanı, terör örgütü Ceyş’ul Adl’ın ele başlarından Abdussettar Rigi’nin Pakistan tarafından İran’a teslim edilmesinde ısrarcıdır.

İRNA’nın bildirdiğine göre İran içişler bakanı Abdur Rıza Rahmani Fazli dün Tahran’da düzenlenen “Bölgenin Kalıcı ve dengeli kalkınması” sempozyumunda yaptığı konuşmada, İran’ın Abdus Sattar’ın İran’a teslim edilmesi konusunda ısrarcı olduğunu belirterek, kanun uyarınca, Pakistan’ın bu konuda İran ile işbirliğinde bulunması gerektiğini bildirdi.

Bu hususta Paktsan hükümeti ile gerekli görüşmelerin yapıldığını ama şu ana kadar Rigi’nin iadesi konusunda ortak bir anlaşma sağlanamadığını belirten Rahmani Fazli, bu konuda gerekli uluslar arası kanunların icra olunmasına gayret gösterdiklerini söyledi.

Diğer yandan İran Interpol başkanı, terör ele başlarından Abdussattar Rigi’nin İran’a iadesi konusunda gerekli tüm ön hazırlıkların yapıldığını açıkladı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.