İran ile Çin arasında elektrik sözleşmesi

  • 23 Eylül 2015
  • 834 kez görüntülendi.
İran ile Çin arasında elektrik sözleşmesi

İran ile Çin arasında elektrik ve enerji sanayi alanında ve yaptırımlar sonrası ikili işbirliğinin geliştirilmesi konusunda yeni sözleşmeler imzalandı.

Bu sözleşmeler Çin Shandong Elektrik Şirketi Genel Müdürü Zhou Gang ile İran Sanir Şirketi Genel Müdürü Behmen Salehi arasında imzalandı. Bundan sonraki aşamada ise ortak toplantılar yapılarak iki ülke arasındaki elektrik projelerin uyglunma ayrıntıları ele alınacak.

Çin Shandong Elektrik Şirketi, İran’ın yeni elektrik projelerinin parasal kaynağını sağlamalıdır. ayrıca elektrik sanayi teçhizatının sağlanması 15 Afrika ve Asya ülkesinde tekel olarak bu Çin şirketi tarafından İran şirketine devredildi.

Bu yeni elektrik sözleşmesinin imzalanmasıyla Çin şirketi Senegal, Etyopya, Türkmenistan, Azerbaycan Cumhuriyeti, Ermenistanü Gürcistan, Irak ve Kuzey Irak, Suriye, Yemen, Pakistan, Sri Lanka ve Afganistan gibi ülkelerde elektrik ve enerji projelerini uygulamak için gereken teçhizatı tekel olarak İran Sanir şirketine devretmeye mükellef oldu.

Çin Shandon Elektrik Şirketi Çin’de ve hatta dünyada elektrik teçhizatını üreten ve sağlayan en büyük şirketler arasındadır. Sözkonusu şirketin ürettiği teçhizat Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarına ihraç ediliyor.

İran Sanir Şirketi ile Çin Shandong Şirketi yaptırımlar sonrası İran’da ve dünyanın başka ülkelerinde EPC şeklinde elektrik projelerin hayata geçirilmesi için nihai anlaşmaya varmışlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.