İran ile Umman yarın güney sularda deniz tatbikatı başlatıyor

  • 08 Mayıs 2018
  • 1.195 kez görüntülendi.
İran ile Umman yarın güney sularda deniz tatbikatı başlatıyor

İran İslam Cumhuriyeti ordu yetkililerinden Amiral Mucteba Muhammedi, İran ile Umman’ın yarın Benderabbas ve Hürmüz Boğazı’nda askeri ve askeri olmayan birliklerinin katılımıyla denizde ortak arama-kurtarma provası yapacaklarını duyurdu.

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Deniz Kuvvetleri 1. Bölge Komutanı Amiral Muhammedi bu bağlamda bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın düzenlenecek ortak tatbikatta, İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Deniz Kuvvetleri, Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri’nden hava ve deniz birlikleri, limancılık ve denizcilik ekipleri ve Hürmüzgan arama-kurtarma merkezine bağlı unsurların katılacaklarını vurguladı.

Amiral Muhammedi, Tatbikattan amacın Hürmüz Boğazı’nın iki tarafında yer alan İran ile Umman’ın deniz kuvvetleri arasında acil durumlarda gemiler ve botlara yardım süresini azaltmak ve koordinasyon seviyesini arttırmak olduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada, İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Hatemi, Tahran’da Umman Genelkurmay Başkan Yardımcısı El Beluşi ile görüştü. Görüşmede Komutan Hatemi bölge ülkelerine dostluk ve barış mesajları iletti.

Mehr Haber Ajansının bildirdiğine göre İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi, Tahran’da bulunan Umman Genelkurmay Başkan Yardımcısı El Beluşi ve beraberindeki askeri heyet ile bir araya gelerek karşılıklı ilişkileri değerlendirdi.

Tuğgeneral Hatemi bu görüşmede, İran-Umman ilişkilerinin en iyi düzeyde olduğunu belirterek, “Bu ilişkiler bölgedeki diğer ülkeler için bir model olabilir” dedi.

“İran olarak diyalog ile bölgesel işbirliğinin barış ve karşılıklı güvene zemin oluşturabileceğine inanıyoruz” ifadesini kullanan Tuğgeneral Hatemi, şöyle devam etti: Bölgeye olan mesajımız “barış ve dostluk” mesajıdır ve her zaman bölgede güven dolu ve yapıcı bir atmosfer yaratmaya hazır olduğumuzu ilan ettik.

Ummanlı askeri yetkili de söz konusu görüşmede, ülkesinin İran’la olan ikili ilişkilere büyük önem verdiğini dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.