Ä°ran Ä°nsan Hakları Komitesinden BM’ye Tepki

  • 17 Mayıs 2015
  • 880 kez görüntülendi.
Ä°ran Ä°nsan Hakları Komitesinden BM’ye Tepki

Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti Yargı Erki Ä°nsan Hakları Komitesi, BM Ä°nsan Hakları Özel Raportörü’nün Ä°ran’la ilgili suçlamalarını temelsiz ve asılsız olarak niteledi.

Ä°ran Ä°nsan Hakları Komitesi bugün bir açıklama yaparak, BM Ä°nsan Hakları Konseyi’nin Özel Ä°ran Raportörü Ahmet Åžehid ve BM Yargısız Ä°nfazlar Raportörü Cristof Hiner’in suçlamalarına tepki gösterip, onların suçlamalarının yanlış bilgiler ve sahte kaynaklara dayandığını, raporlarında yer alan konuların doÄŸru olup olmadığını teyit etmek konusunda Ä°ran’la herhangi bir yazışmanın yapılmadığını belirtti.

Açıklamada, Ä°ran’da idam cezasının geniÅŸ ölçüde uyuÅŸturucu kaçakçılığı gibi en ciddi suçlar için öngörüldüğünü, idam kararlarının büyük titizlikle mahkemelerce verildiÄŸi ifade edildi.

Ä°ran Yargı Erki Ä°nsan Hakları Komitesi, BM Yargısız Ä°nfazlar Raportörü’nün raporunda 2015 yılının başından beri 340 kiÅŸinin Ä°ran’da idam edildiÄŸini reddederek, bunu iddia edenlerin elinde bir delil ve belge varsa, incelenmek için teslim etmeleri gerektiÄŸini kaydetti.

Ä°ran Ä°nsan Hakları Komitesi, Ä°ran’da siyasi tutukluların idam edildiÄŸi iddiasının tamamen yalan olduÄŸunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.