İran İnsan Hakları Kurulundan Sert Eleştiri: İnsan Haklarını Desteklediklerini İddia Edenler Şiraz Terör Saldırısına Karşı Neden Sessiz

  • 28 Ekim 2022
  • 71 kez görüntülendi.
İran İnsan Hakları Kurulundan Sert Eleştiri: İnsan Haklarını Desteklediklerini İddia Edenler Şiraz Terör Saldırısına Karşı Neden Sessiz

İran İnsan Hakları Kurulu insan hakları konusundaki uluslararası kurumlara ve dünya ülkelerine bir rapor göndererek Şiraz’da Şahçerak türbesinde gerçekleşen terör saldırısının detaylarını anlatarak insan haklarını savunduklarını iddia eden uluslararası kurumlar ve ülkelerin bu terör saldırısı karşısındaki sessizliğine yönelik sert eleştirde bulundu.

İran İslam Cumhuriyeti Yargın Erki ve İnsan Hakları Kurulu’nun yayınladığı rapor metni şu şekilde:

26 Ekim 2022 tarihi Çarşmaba gününde silahlı bir şahıs Şiraz’da bulunan Şahçerak türbesine girdikten sonra ziyaretçileri ve namaz kılmakla meşgul olan insanları kalaşinkof silahıyla hedef aldı. Fars eyaleti yetkililerinin bildirdiğine göre söz konusu terör saldırısı sonucunda 15 İran vatandaşı hayatını kaybetti ve 30’u aşkın kişi de yaralandı. Söz konusu terör saldırısında şehit düşenlerin arasında kaç kadın ve çocuk da yer alıyor.

Bu terör saldırısında yaralanan çocuklardan birinin adı da Artin Seraydaran’dı. Artin Seraydaran söz konusu terör saldırısında babası, annesi ve abisini bu terör saldırısında kaybetti. Saldırıyı gerçekleştiren terörist güvenlik güçleriyle çatışmaya girerek yaralandı ve hastanede geçirdiği birkaç ameliyatın ardından öldü. Söz konusu teröristin nereye bağlı olduğu ve uyruğuna dair incelemeler devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.