İran, Irak, Suriye ve Rusya bölgede teröristlerin kesin yenilgisine vurgu yaptılar

  • 14 Mart 2018
  • 1.130 kez görüntülendi.
İran, Irak, Suriye ve Rusya bölgede teröristlerin kesin yenilgisine vurgu yaptılar

İran, Irak, Suriye ve Rusya temsilcileri, Bağdat güvenlik işbirlikleri merkezinin güçlendirilmesiyle bölgede teröristlerin tamamen ve kesin bir şekilde yenilgiye uğratılmasına vurgu yaptılar.

İRİB muhabirinin bildirdiğine göre, Irak savunma bakanı İrfan el’Hayali, dün Bağdat’ta IŞİD karşıtı sözkonusu 4’lü merkezi ziyaretinde yaptığı açıklamada, Irak’ın, terörizme karşı zaferinde İran, Suriye ve Rusya’nın işbirliğine borçlu olduğunu söyledi.

El’Hayali, Irak ordusunun zayıfladığı bir döneme işaretle, son 2.5 yılda Bağdat’taki sözkonusu 4’lü merkezin oluşturulmasıyla Irak ordusunun dağılmasının önlendiğini ve IŞİD’in tamamen yenilgiye uğratıldığını söyledi.

İran’ın askeri temsilcisi  Tuğgeneral Mustafa Muradiyan da, sözkonusu dörtlü merkezin bölgede teröristlere karşı askeri ve fikri olarak mücadele için korunması ve işbirliğinin  daha da arttırılması gereğine vurgu yaptı.

Rusya’nın sözkonusu merkezdeki  temsilcisi de, Rusya’nın bölgede teröristlere karşı mücadelenin sürdürülmesine yönelik her türlü desteğini sürdüreceğini ve 4’lü merkeze de bu yönde destek vereceğini söyledi.

Suriye’nin temsilcisi de, terörizmin bölgede tam olarak yenilgiye uğratılıncaya kadar Bağdat’taki güvenlik merkezinin  geliştirilmesi ve güçlendirilmesinin zaruri olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.