İran Irak’a doğal gaz ihraç etmeye hazır

  • 29 Haziran 2016
  • 852 kez görüntülendi.
İran Irak’a doğal gaz ihraç etmeye hazır

İran İslam Cumhuriyeti Milli Gaz Şirketi genel müdürü Ali Rıza Kameli, İran’ın çok kısa zamanda Irak’a doğal gaz ihraç etmeye hazır hale geleceğini söyledi.

Kameli yaptığı açıklamada, İran’ın Irak’a doğal gaz ihracatıyla ilgili son gelişmelere temasla, terör örgütü IŞİD’in güvenlik tehditlerinin azalmasından sonra, ”ihracatla ilgili teknik altyapılar ve boru hattının Irak’a gaz ihracatı için hazırlandığını’ belirterek iki ülkenin bir an önce gaz ihracatının gerçekleşmesi için teknik konuda çalışmaların başlaması konusunda ortak görüşte olduklarını söyledi.

Kameli, Irak’ta son zamanlarda yaşanan gelişmeler ve terör örgütü IŞİD’in ağır yenilgiler almasına işaretle, Irak devletini en kısa zamanda İran’dan doğalgaz ihracatıyla ilgili talebinin başlayabileceğini söyledi.

İran’ın Irak’a doğal gaz ihracatıyla ilgili olarak iki aşamalı bir planı bulunurken ilk etapta Bağdat’a ikinci etapta ise Basra’ya doğal gaz ihraç etmesi bekleniyor.

Irak’a ihraç edilecek İran doğal gazının ilk etapta Irak’ın elektrik santrallerinin yakıt ihtiyacının temini amacıyla kullanılacağı bildiriliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.