İran, Irak’la ticari ilişkilerini geliştiriyor

  • 11 Temmuz 2017
  • 957 kez görüntülendi.
İran, Irak’la ticari ilişkilerini geliştiriyor

İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine değinen İran-Irak Ortak Ticaret Odası Başkanı, Irak pazarının uzun vadede menfaatli olabileceğini bildirdi.

Ticari Fırsatlar Toplantısı’nda konuşan İran-Irak Ortak Ticaret Odası Başkanı Yahya Al İshak, “Irak pazarı muhafazakar tacirlerin yeri değil, zira bu ülkeyle ticari ilişki kurmak sahip olduğu yüksek düzeyli sıkıntılarına rağmen menfaatle dolu zorlu bir caddede yürümeye benziyor” şeklinde konuştu.

Irak pazarının gelecek 20 yıl içinde bölgenin en büyük pazarına dönüşeceğini açıklayan Al İshak, bu pazarda başarıya ulaşmak için Irak’a hakim olan siyasal-toplumsal ortamla diğer yabancı rakiplerin sergilediği faaliyetlerin dikkate alınması gerekiyor. Bu yönde de Dışişleri Bakanlığı bize gereken bilgiyi ulaştırabilir ve bunun yanında iki ülke arasındaki Ortak Ticaret Odası da yardım etme olanağına sahiptir.

Irak pazarında tek başına faaliyet göstermenin mümkün olmadığını belirten İran-Irak Ortak Ticaret Odası Başkanı, bu alanda ticaret yapan sendikaların uzun vadeli yatırım yapma yönünde etkileyici rol oynayabileceğini kaydetti.

Irak’ta ortak yatırım yapmanın önemine de değinen Al İshak, sözlerine şunları ekledi: Irak’ın süt ürünleri endüstrisinde yatırım yapan İranlı bir şirket bu ülkedeki yerli yatırımcılarla ortak bir proje başlatmıştır ki böylesi girişimler diğer alanlarda da örnek alınmalıdır. Bunun yanında Irak’a ihraç edilen ürünlerin kalitesinin yüksltilmesi de dikkate alınması gereken başka bir konudur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.