İran: Iraklıların Amerikalılara karşı mücadele için silahlandırıldığı haberi komik bir iddiadır

  • 31 Ağustos 2018
  • 1.312 kez görüntülendi.
İran: Iraklıların Amerikalılara karşı mücadele için silahlandırıldığı haberi komik bir iddiadır

İran’ın Birleşmiş Milletler’deki temsilciliğinin sözcüsü, ABD Wall Street Journal’ın İran’ın Amerikayla mücadele için Iraklıları eğitme ve silahlandırma faaliyetlerinde bulunduğu yönündeki iddianın saçma olduğunu söyledi.

İRNA’ya göre, Alirıza Miryusufi, Amerikan gazetesi Wall Street Journal gazetesinde Perşembe günü bu komik iddiayı ortaya atan gazetenin yazarı Michael Gordon’a hitaben, ”İran İslam Cumhuriyeti, kendini savunmak için başta IŞİD olmak üzere diğer terör örgütleriyle mücadele için Irak’a yardım etmiştir” dedi.

The Wall Street Journal’ın sözkonusu yazarı geçtiğimiz günlerde, İran İslam Cumhuriyeti’nin Iraklıları, Amerikan birliklerine karşı mücadele için silahlandırdığını iddia etmişti.

Bilindiği gibi ABD ve Arap ülkelerinin desteğindeki terör örgütü IŞİD 2014’de Irak’ın önemli bir bölümünü işgal etmiş ve bunun ardından Irak hükümeti de İran’dan teröristlere karşı mücadelede kendilerine yardımcı olması için İran’dan yardım istemişti. İran da, bunun üzerine Irak’a askeri alanda danışmanlık hizmeti vermiş bu hizmet Irak’ta teröristlerin ortadan kalkmasına neden olmuş ama bu durum teröristlerin hamisi Amerika ve diğer rejimleri rahatsız etmiştir.

Irak güçleri 17 kasım 2017 tarihinde, İran’ın askeri danışmanlık yardımıyla el’Anbar bölgesini teröristlerden temizleyerek Irak’ın teröristlerin sultasından kurtarıldığını ilan etmişti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.