İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Reisi: Ukrayna halkı Amerika’nın şeytanca siyasetlerinin kurbanı oldu

  • 07 Mart 2022
  • 196 kez görüntülendi.
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Reisi: Ukrayna halkı Amerika’nın şeytanca siyasetlerinin kurbanı oldu

İran İslam Cumhuriyeti cumhurbaşkanı Seyid İbrahim Reisi Ukrayna halkının Amerika’nın şeytanca siyasetlerinin kurbanı olduğuna işaretle, “İslam cumhuriyeti savaşa karşıdır ve savaş her ne kadar daha erken biterse halkların yararınadır” dedi.

Cumhurbaşkanlık bilgilendirme sitesinin belirttiğine göre İran İslam Cumhuriyeti cumhurbaşkanı Seyid İbrahim Reisi dün bakanlar kurulu toplantısında Ukrayna krizi ve bölge meselelerine işaretle, Ukrayna halkının Afganistan, Yemen ve Irak halkları gibi Amerika’nın şeytanca siyasetlerinin kurbanı olduğunu söyledi.
Reisi İran İslam Cumhuriyetinin, İslam inkılabı rehberinin de belirttiği gibi, kesinlikle savaşa karşı olduğunu, savaşın daha erken bittiği her gün bölgenin ve halkların yararına olduğunu ve halkın sorunları, hasarları ve tehlikelerin azaldığını belirtti.
Cumhurbaşkanı ayrıca Viyana’da yaptırımların kaldırılmasına dair görüşmelerle ilgili son gelişmeler hakkında da yaptığı açıklamada, dışişleri bakanlığı ve müzakereci heyetin yoğun bir şekilde çalıştığını fakat hükümetin hiçbir eylemini müzakere ve Bercam anlaşması ile düğümlemediğini ve düğümlemeyeceğini söyledi.
Reisi Bercam nükleer anlaşmanın İran dış siyasetinin tümü olmadığını, bu alanda sadece bir konu olarak bilindiğine de atıfta bulunarak, hükümetin son 6 aylık dönemdeki başarısının aralarında dış siyaset, bankacılık sistemi ve petrolün de bulunduğu tüm konuları kudretle izlediği ve hiç birinin ise Bercam’ı ve müzakerelerdeki anlaşmayı beklemediğini sözlerine ekledi. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.