İran İslam cumhuriyeti “Darul Kur’anı Kerim” kurumu, Mısır vakıflar bakanlığı ve el-Ezher’e hitaben bir mesaj yayınladı

  • 15 Aralık 2015
  • 1.034 kez görüntülendi.
İran İslam cumhuriyeti “Darul Kur’anı Kerim” kurumu, Mısır vakıflar bakanlığı ve el-Ezher’e hitaben bir mesaj yayınladı

İran’ı ziyaret ettikleri gerekçesiyle iki Mısırlı Kur’an karisinin faaliyetinin yasaklanması ardından İran İslam cumhuriyeti “Darul Kur’anı Kerim” kurumu Mısır vakıflar bakanlığı ve el-Ezher’e hitaben bir mesaj yayınladı.

İran İslam cumhuriyeti “Darul Kur’anı Kerim” kurumunun mesajında, Mısırlı Kur’an karilerinin İran’ı ziyaret ettikleri gerekçesiyle her türlü Kur’ani faaliyetlerinin yasaklanmasının kabul edilemez olduğunu bildirerek, bunun Kur’ana ve Allah Resulü (saav)in öğretilerine aykırı olduğunu ilan etti.

Bu mesajın bir bölümünde şöyle deniliyor: Mısır halkı İslami uyanış sayesinde zalim yöneticiden kurtulduğu ve coşku içinde olduğu gün İran İslam cumhuriyeti, IŞİD terör örgütü gibi örgütlerin asıl destekçileri konumunda olan Amerika, İsrail ve diğer bazı ülkelerin aksine Mısır halkının inkılabının yanında yer almış ve destek vermiştir. Hatta Mısır halkının İslami Uyanış hareketi düşmanları bu hareketi bozguna uğratmak için hiç bir komplodan geri kalmamıştır. Fakat Mısır’da bazıları ne yazık ki gerçek dost ve düşman tanımında hataya düşmüş bulunmaktadırlar.

Bu mesajda ayrıca Kur’anı Kerim’in İran ve Mısır halkları arasında ortak güçlü bir urgan olduğunu, bunun için iki ülke halklarının dost ve düşman tanımında biraz derinden düşünerek satratejik bir hataya düşmemeleri gerektiği vurgulanmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.