İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetlerinin Kırk Altıncı Filosu Aden Körfezine Gönderildi

  • 18 Nisan 2017
  • 1.353 kez görüntülendi.
İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetlerinin Kırk Altıncı Filosu Aden Körfezine Gönderildi

İran İslam Cumhuriyeti’nin Kırk Altıncı İstihbarat Operasyonları Filosu Nadaca, Deniz Kuvvetleri Birinci bölgesinden Aden Körfezine gönderildi.

Tesnim Haber Ajansı – İran’ın Sabalan Detroyeri ve Lavan Savaş Destek Gemisinden oluşan Kırk Altıncı Deniz Filosu, İran İslam Cumhuriyeti’nin denizcilik yollarında güvenliği sağlamakla birlikte, İran fobia ve düşman tarafından yapılan propagandalarla mücadele ederek İran’ın otoritesini koruyacaktır.

Bu törende İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari, bu filoya verilen görevleri hatırlattı.

Seyyari şu hatırlatmalarda bulundu: ‘Nadaca filosunun uluslararası serbest sulardaki varlığı, çok önemli ve hayati önem taşıyan denizcilik alanlarında İran İslam Cumhuriyeti’nin savunma otoritesini ve gücünü göstermektedir.

Nadaca’nın düşmanın çıkardığı yaygaralardan hiçbir korkusu yoktur ve her zaman milli menfaatleri en üst düzeyde korumak için savunma pozisyonunda hazır bulunmaktadır.

Bugün büyük bir otorite ve iftiharla, uluslararası suların hangi bölgesini istesek orada bulunabilir ve ülkenin menfaatlerini koruyabiliriz.’

İran İslam Cumhuriyeti’nin Kırk Altıncı Filosu Aden Körfezine gönderilirken, İran Deniz Kuvvetleri Kırk Beşinci filosu da serbest sulardaki görevini tamamladıktan sonra Bender Abbas’a demir atmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.