İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi: ABD’nin, Şehit Süleymani’nin ülkülerinden korkusu şimdi daha da arttı

  • 10 Temmuz 2020
  • 972 kez görüntülendi.
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi: ABD’nin, Şehit Süleymani’nin ülkülerinden korkusu şimdi daha da arttı

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Amerika’nın uluslararası hukuku temel kuralları ve insani ve ahlaki tüm ilkeleri ayaklar altına alarak General Süleymani’nin terörünü gerçekleştirdiğini söyledi.

Musevi, Amerikalı bazı yetkililerin General Süleymani’nin terörü ile ilgili sözlerine karşın, profesyonel canilerin, cinayetlerini haklı çıkarmaya çalışmalarının yeni bir şey olmadığını söyledi.

Şehit Süleymani’nin bölge ve dünyada terörizm ve IŞİD’in yayılması önündeki en etkili güç olduğunu ifade eden Musevi, ‘’Amerikan rejiminin Şehit Süleymani’nin ilkelerinden korkusu ölümü sonrası daha da artmıştır. ‘’ dedi.

Musevi, ‘’Bu milli kahraman ve bölgenin barış ve istikrarının savunucusunun terörü IŞİD ve terörizmin Amerika’nın bölgeyi yağma için oyununun bir parçası olduğunu gösterdi ve o ülkenin terörizmle mücadele yönündeki iddiasının yalan olduğunu ispatladı. ‘’ dedi.

Musevi, BM ve İnsan Hakları Konseyinden, insan hakları ve BM Bildirgesine aykırı olan bu kabil tehlikeli uygulamaların incelenmesi ve mahkum edilmesini beklediklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.