İran İslam Cumhuriyeti Hükümet Sözcüsü: İslami direniş bölgeyi aşan bir konuma geldi

  • 15 Ağustos 2022
  • 87 kez görüntülendi.
İran İslam Cumhuriyeti Hükümet Sözcüsü: İslami direniş bölgeyi aşan bir konuma geldi

İran İslam Cumhuriyeti Hükümet Sözcüsü, İslami direnişin bölge dışı bir konuma geldiğini belirterek, ”Direniş, İslam dünyasına ve bölgeye yeni bir kimlik ve özgürlük yanlısı milletlere pek çok zafer kazandırmıştır.” dedi.

İRNA’ya göre Ali Bahadori Cehrumi, “İslami Direniş Günü” münasebetiyle Instagram sayfasında bir yazı yayınlayarak, “Bugün 14 Ağustos İslami Direniş Günü” derken şöyle yazdı: Yıllar önce Lübnan Hizbullahı 33 günlük savaşta Siyonist rejimi yenilgiye uğratıp rezil rüsva ettirse,  bugün Gazze’deki direniş 3 gün içinde düşmana ateşkesi kabul ettirdi ve İslami direniş artık inkar edilemez, ancak artan bir güce sahip bölgenin ötesinde bir güç haline geldi.”

Bahadori Cehrumi,  “Bugünlerde Yemen, Irak, Afganistan, Suriye ve hatta Afrika ve Latin Amerika’daki İslami direniş, direnişin sınırlarını o kadar genişletti ki, küresel emperyalizm, gücünü ve sömürgeciliğini hiçbir noktada kolayca genişletemez.” dedi.

Cehrumi, “İmam Humeyni’nin (ra) devrimini yayma fikri, bugünlerde dünyanın her yerindeki İslami direniş askerlerinin yüzlerinde görülüyor. Direniş, İslam dünyasına ve bölgeye yeni bir kimlik kazandırmıştır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.