İran İslam Cumhuriyeti “Muhammed Resulullah (s.a.v)” tatbikatına başladı

  • 22 Ocak 2018
  • 1.141 kez görüntülendi.
İran İslam Cumhuriyeti “Muhammed Resulullah (s.a.v)” tatbikatına başladı

İran’ın güney, güneydoğusu, Mekran kıyıları ve Umman Denizi’nde iki gün süreliğine yapılacak “5. Muhammed Resulullah (s.a.v)” tatbikatı bugün sabah saatlerinde başladı.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Bu tatbikatın amacı, ordu mensuplarının yeteneğini arttırma, deneyimli üyelerin tecrübelerini gençlere aktarma, öğretilen taktiklerle ateş kabiliyetinin ölçülmesi, farklı birlikler arasında koordinasyon oluşturma ve ortak tatbikat için yeterli bir seviyeye yerleşmektir.

“Muhammed Resulullah (s.a.v)” tatbikatı, Mekran kıyılarının tüm alanları ile Umman Denizi’nde gerçekleşirken İran Ordusu’nun Deniz, Kara ve Hava Kuvvetleri ile Hava Sahasını Koruma Karagahı’nın katılımıyla gerçekleşecek.

Dün tatbikat ile ilgili bazı detayları paylaşan İran Ordusu Koordinasyon Yardımcısı Tuğamiral Seyyari de “Muhammed Resulullah (s.a.v)” tatbikatının İran Ordusu’nun sahip olduğu savaş kabiliyetinin arttığını gün ışığına çıkarıp bölgesel ülkelere barış ve dostluk mesajı verdiğini belirterek, “İran İslam Cumhuriyeti olarak, kontrolümüz altında olan kara sular ve hatta daha ötesinin güvenliğini eksiksiz bir şekilde temin edip bölgede kalıcı bir istikrar sağlamaya yönelik tüm imkanlara sahibiz” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.