İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı: Batılıların güvenlik reçeteleri emperyalizmin yeni taktiğidir

  • 03 Aralık 2019
  • 830 kez görüntülendi.
İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı: Batılıların güvenlik reçeteleri emperyalizmin yeni taktiğidir

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi, batılı güçlerin bölgede güvenlik reçetelerinin emperyalizmin yeni taktiği olduğunu ve sorumsuzca bir çalışma olduğunu söyledi.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly’nin Maname Güvenlik Konferansındaki konuşmasına değinen Hatemi, batılı ülkelerin müdahalelerini bölgedeki güvenlik şartlarının daha zorlaştırdığını belirterek, bunun yerine kendi güvenlik kurumlarının beyin ölümleri ile uğraşmalarını tavsiye etti.

Tuğgeneral Hatemi, bölge halkının uyanık olduğunu ve haklarında yapılan zulüm ve zorbalığı unutmayacağını ifade ederek, kimsenin laflarla onları tahrik edemeyeceğini söyledi.

Tuğgeneral Hatemi, Fransız bakanın laf kalabalığı yerine terör örgütü IŞİD’e katılan Fransız vatandaşlarının sayısını açıklamasını ve onların Irak ve Suriye’de ne gibi cinayetlere katıldıklarını ilan etmelerini tavsiye etti.

Bölgedeki tekfirci teröristlerin Irak ve Suriye halkı ve silahlı kuvvetlerinin  İran ile Rusya’nın yardımları ve askeri danışmanlığıyla  hezimete uğradığını ifade eden General Hatemi, Amerika ve diğer batılı güçlerin bu grupları kendi yararına karşı yönetmekten başka bir şey yapmadıklarını söyledi.

İran savunma bakanı Hatemi, bölge ülkelerinin bölgenin güvenliğinin sağlanması için gerekli kapasitelere sahip olduklarını ve bu yönde çaba harcamalarını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.