İran İslam Cumhuriyeti’nin 9. Yüce Peygamber (sav) Deniz Tatbikatı Bugün Başladı…

  • 25 Şubat 2015
  • 871 kez görüntülendi.
İran İslam Cumhuriyeti’nin 9. Yüce Peygamber (sav) Deniz Tatbikatı Bugün Başladı…

İslam İnkılabı Muhafızları Ordusu, 9. Yüce Peygamber (sav) Deniz Tatbikatını bugün sabah saatiyle Mübarek Hz. Muhammed (sav) parolasıyla Hürmüz Boğazı ve Lark Adası’nda başlattı.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi’nin “Mübarek Hz. Muhammed (sav)” parolasını telsizde dillendirmesiyle birlikte, Fars Körfezi ve Hürmüz boğazı sularında 9. Yüce Peygamber deniz tatbikatı başlatıldı.

İran’ın güneyindeki Hürmüz Boğazı ve Lark Adası’nda başlayan bu tatbikatın, ilk kez Fars Körfezi sularında farazi düşman uçak filosunun hedef alınması operasyonu hayata geçirilecek.

Ulusal Azim ve Cihadi Yönetim Sayesinde, İstikrarlı Güvenlik ve Güç Gösterimi sloganı ile düzenlen bu tatbikatın ilk günü, İran İslami Meclis Başkanı Ali Laricani, İran Silahlı Kuvvetleri Komutan Vekili Tuğgeneral Gholamali Raşid, İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Cafer ve birçok silahlı kuvvetler ve ordu yetkilisi ve komutanının katılımı ile düzenlendi.

İslam İnkılabı Muhafızları Ordusu birliklerinin güç artımı ve bölge ötesi güçlere bu ordunun füze gücünü göstermek amacı ile gerçekleşen bu tatbikatın ilk etabında, İslam İnkılabı Muhafızları Ordusu’na ait hızlı savaş gemileri tarafından mayın dökme operasyonu düzenlenecek. Operasyonda kullanılacak gemilerin tümü deniz radarları ve iletişim sistemleri, 25 km menzilli Seyir füzeleri, orta menzilli gemi savar füzeler ve orta ve büyük torpidolar ve deniz mayınları ile donatılmıştır.

Tatbikatta ayrıca 30’u aşkın tekne, 10 dakika içinde geniş bir alanı mayınlayarak savaş bölgesinde düşman savaş gemilerini resmen hareketsiz hale getirmeyi başardılar. Tatbikatta iki adet uzun menzilli balistik füze ve bir adet karadan karaya füze denenmiştir.

Yarın da Hürmüz boğazının girişinde Mübarek dağı bölgesinde kara savunma tatbikatı gerçekleştirilecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.