İran İslam Cumhuriyeti’nin Bağdat Büyükelçisi Mescidi: Irak, İran’ın düşmanlarının varlığı için bir yere dönüşmeyecek

  • 08 Temmuz 2020
  • 2.606 kez görüntülendi.
İran İslam Cumhuriyeti’nin Bağdat Büyükelçisi Mescidi: Irak, İran’ın düşmanlarının varlığı için bir yere dönüşmeyecek

İran İslam Cumhuriyeti’nin Bağdat Büyükelçisi, son yıllarda Irak’taki gelişmelere atıfta bulunarak, bu ülkenin İran’ın düşmanlarının varlığı için bir yere dönüşmeyeceğini söyledi.

İrec Mescidi, dün Irak’ta son siyasi gelişmelerin ele alındığı video konferansı oturumunda yaptığı açıklamada,  Irak’ın işgal, IŞİD ve güvensizlik aşamasını geride bıraktığını belirterek, ”İran İslam Cumhuriyeti’nin bu üç aşamada önemli rolü vardı ve Iraklı bütün yetkililer de zaten bu gerçeğin altını önemle çizmekteler’ dedi.

Mescidi, Amerikalıların İran’ı Irak sahnesinden silmeyi başaramadıklarını belirterek, Tahran ve Bağdat’ın her zaman yanyana olduklarını  ve işbirliğine ihtiyacı olduklarını kaydetti ve şimdi de iki ülke arasında ticari, iktisadi, enerji alanlarında ilişkiler hacminin yıllık 13 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

Mescidi, ayrıca İran ve Irak arasında siyonist İsrail rejiminin bölgede yıkıcı  siyasetleriyle ilgili ortak görüşün hakim olduğunu belirterek, ”Irak halkı ve hükümeti, bu ülkenin en büyük düşmanı olarak siyonist İsrail’i görmektedir’ dedi. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.