İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’ndan Al-i Halife rejimine uyarı

  • 22 Haziran 2016
  • 745 kez görüntülendi.
İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’ndan Al-i Halife rejimine uyarı

İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu, Al-i Halife rejiminin Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ın vatandaşlığını iptal etmesini kınayarak, bu girişimin Bahreyn’de İslam İnkılabı meşalesinin alevlenmesine ve kukla rejiminin devrilmesini hızlandıracağını belirtti.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu bugün yaptığı açıklamada, Şeyh İsa Kasım’ın Al-i Halife rejimi tarafından vatandaşlıktan çıkarılmasını sert biçimde kınadı.

Açıklamada, Al-i Halife rejiminin Bahreynli Şiiler liderinin doğal hakkı olan vatandaşlıktan çıkarmasının, İslam ve uluslararası kurallara aykırı olduğu ve Arap halkı ve Bahreynlilerin onur ve izzetine ters düştüğü, bunun Siyonizm ve Emperyalizmin İslam’e karşı politikaları ve Al-i Suud rejiminin komplosu olduğu bildirildi.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu ayrıca, katil Amerika’nın zalim kuklalarına ait saray temellerinin, Baheryn halkının inkılapçı irade ve azimleri ile yıkılacağını belirterek, devlet erkanı çürüyen, meşruiyetten yoksun ve Firavun gibi çocuk katili olan Al-i Suud rejiminden destek alan Al-i Halife rejimi yöneticilerini, Siyonist maceracılığına devam etmesi ve halkın haklı taleplerine kulak vermemesi halinde, diğer İslam ülkelerindeki gibi diktatörlerin kaderine uğrayacağı ve devrileceği şeklinde uyardı.

Öte BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon da gösterdiği tepkide, Şeyh Kasım’ın vatandaşlıktan çıkarılmasının uluslararası kurallar uyarınca kesinlikle hiçbir izahatı olmadığını belirtti.

Irak Sadr Grubu Lideri Mukteda Sadr da Irak halkını Şeyh Kasım’a destek için yürüyüş düzenlemeye davet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.