İran “İslami Azad Üniversitesi” Irak’ta şube açıyor

  • 11 Haziran 2017
  • 1.196 kez görüntülendi.
İran “İslami Azad Üniversitesi” Irak’ta şube açıyor

İran İslami Azad üniversitesi kurucu heyeti ve yönetim kurulu başkanı, başka ülkeler ile bilimsel ve teknik işbirliğinin artırılmasının bu üniversitenin programlarından olduğunu bildirerek, “İslami Azad Üniversitesi”nin yakında Irak’ın Necef, Kerbela, Basra kentleriyle Kürdistan bölgesinde şube açacağını bildirdi.

Dün İRİB Haber ajansının sorularını yanıtlayan İran İslami Azad üniversitesi kurucu heyeti ve yönetim kurulu başkanı Ali Ekber Velayeti, İran’la önemli ortak yönleri bulunan Irak, Azerbaycan Cumhuriyeti, Lübnan ve Afganistan ülkeleri ile işbirliğinde bulunmanın bu üniversitenin önceliklerinden olduğunu belirterek, “Söz konusu ülkeler, “İslami Azad Üniversitesi”nin bu ülkelerde şube açmasını resmen talep etmişlerdir. Veya “İslami Azad Üniversitesi”nin katkı ve yardımları ile kendi ülkelerinde temel bilimler, mühendislik ve tıp branşlarında yeni üniversitelerin açılmasını istemişlerdir” dedi.

Velayeti, İran ile Irak, Lübnan ve Azerbaycan cumhuriyeti arasında siyasi, güvenlik, ekonomi ve ticari ortak yönlerin bulunması hasebiyle bilim, eğitim, teknoloji ve üniversite alanlarında da bu işbirliğinin geliştirilerek sürdürülebileceğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.