İran İslami İrşad ve Kültür bakanı, Tevhidi Dinler kongresinde konuştu

  • 29 Ocak 2016
  • 811 kez görüntülendi.
İran İslami İrşad ve Kültür bakanı, Tevhidi Dinler kongresinde konuştu
İran İslami İrşad ve Kültür bakanı, Ortadoğu’da savaş ve terörizm yetiştirmeye son verilmesini istedi.

İRİB’in bildirdiğine göre İran İslami İrşad ve Kültür bakanı Ali Cenneti dün İran’ın merkezi kentlerinden tarihi İsfahan’da düzenlenen 7. Uluslararası Tevhidi Dinler kongresinde yaptığı konuşmada, bazı komşu ülkelerde dini ve mezhebi üstünlük bahaneleri ile her gün terörizm, radikalizm ve fırkacı ihtilaf ateşini körüklemelerinden esef duyduğuna işaretle, söz konusu kışkırtmaların son bulmasını istedi.

Cenneti, tekfirci teröristlerin Irak’ta Ezidilere saldırısının son yılların kötü haberlerinden olduğunu, böylece tekfirci teröristlerin hiç bir kural ve mezhebe inanmadıklarını gösterdiğini, zira hiç bir tevhidi dinin, hiç bir bahane ile katliam ve tacize izin vermediğini belirtti.

Dini liderlere seslenen Cenneti, onlardan kendilerini izleyenlerden dinin gerçeğine uymalarını isterken, onların başkalarının inanışlarına saygılı olmaları, böylece radikallerin yanlış algılarını tamamen yok etmelerini istedi.

7. Uluslararası Tevhidi Dinler kongresi, “şiddet ve aşırıcılığa karşı söz ve gönül birliği” sloganı ile İsfahan’da düzenlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.