İran İstihbarat Bakanı: İran İslam Cumhuriyeti İstihbarat Kurumu, İslam, Şeriat, Ahlak ve Kanun Temeline Kuruludur

  • 06 Åžubat 2017
  • 1.494 kez görüntülendi.
İran İstihbarat Bakanı: İran İslam Cumhuriyeti İstihbarat Kurumu, İslam, Şeriat, Ahlak ve Kanun Temeline Kuruludur

Ä°ran Ä°stihbarat bakanı, Ä°ran Ä°slam Cumhuriyetinde istihbarat iÅŸinin, Ä°slam’a, Ä°slam hükümlerinden kaynaklanan ahlak ve kanuna dayalı olduÄŸunu bildirdi.

Ä°RNA’nın verdiÄŸi habere göre dün MeÅŸhed kentinde katıldığı bir törende konuÅŸan Ä°ran Ä°stihbarat Bakanı Seyyid Mahmud Alevi, Ä°slam Ä°nkılabı Zafer yıl dönümü dolayısıyla tebrikte bulunarak, Ä°ran’da istihbarat kurumunun, dünyanın öteki ülkelerindeki istihbarat kurumlarından farklı olduÄŸunu bildirdi.

Ä°slam Ä°nkılabının zaferinden 38 yıl geçtiÄŸi bir dönemde Ä°ran’ın yakınındaki ve hatta uzağındaki ülkelerde büyük bir kargaÅŸa ve kaos yaÅŸandığını ve Ä°ran Ä°slam cumhuriyetinin Ä°slam Ä°nkılabı rehberinin tabiriyle eÅŸsiz bir güvenliÄŸe sahip olduÄŸunu belirten Ä°stihbarat Bakanı, bu güvenliÄŸin, istihbarat bakanlığı, içiÅŸleri bakanlığı, Ä°slam Ä°nkılabı Devrim muhafızlar ordusu, ordu, güvenlik güçleri, seferberlik güçleri, yargı gücü ve Genel kurmay baÅŸkanlığı ve Milli güvenlik yüksek konseyi gibi kurumlar arasındaki yakın iÅŸbirliÄŸi, dayanışma ve vahdetten kaynaklandığını bildirdi.

Alevi, düşmanların Ä°ran’ı kargaÅŸaya sürüklemek ve kaos yaratmak için tüm güçlerini kullandıklarını ancak bunda baÅŸarılı olamadıklarını ve Ä°ran’ın tam bir huzur, emniyet içinde olduÄŸunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.